Jdi na obsah Jdi na menu

Trhovosvinenský pohár 2019

  Oddíl sportovní gymnastiky pořádal v sobotu 27.4. 2019 ve sportovní hale v Trhových Svinech  23. ročník Trhovosvinenského poháru ve sportovní gymnastice dívek. Závod začínal v 9 hodin a končil v 17 hodin. Zúčastnilo se ho 106 závodnic z mnoha oddílů Jihočeského kraje a kraje Vysočina a oddílu Sokol Brno I.

Organizace a financování takto velkého závodu by nebylo možné bez podpory našich sponzorů a dobrovolníků. V dnešní době je čím dál tím obtížnější získat sponzory a proto bychom chtěli tímto článkem poděkovat za jejich stálou podporu. Mezi naše hlavní sponzory patří:

Jihočeský kraj

Městský úřad Trhové Sviny

Doppler  s.r.o.

A. Schmied s.r.o.

Velkou pomocí je pro nás také převezení nářadí ze školní tělocvičny do sportovní haly a zpět, které zajišťují zaměstnanci Technických služeb města Trhové Sviny.

Dále bychom chtěli poděkovat všem dobrovolníkům, bez jejichž pomoci by úspěšná organizace závodu nebyla možná. Uvedu pouze některé. Hlasatelem, který řídí chod závodu, byla již po několikáté naše bývalá členka Kateřina Běláčová. Výpočet výsledků měla na starosti paní Falcníková  Martina s manželem a technickou četu tvořil náš bývalý gymnasta a současný trenér Jakub Hamadej. Jana Záhorková zajišťovala rozlosování závodnic do družstev a sledů a další organizaci závodu. Hlavní rozhodčí byla Světlana Zourová z pelhřimovského oddílu. Ředitelem závodu byl předseda TJ Spartak David Štojdl.

Závodilo se ve čtyřech disciplínách: přeskok, bradla, kladina, prostná. Uvedeme pouze nejlepší výkony našich gymnastek, ostatní výsledky jsou dostupné na stránkách oddílu: VS4C Tisoňová Šárka (2007) 2.místo, VS5C a VS6C Linhartová Bára (2005) 2.místo, VS1B Nýdlová Veronika (2008) 4.místo. Závodnice na 1. až 3. místě dostaly medaili, diplom a věcnou cenu, 4. až 6. místo diplom, keramickou upomínkovou medaili, věcnou cenu. Ostatní závodnice obdržely také keramickou upomínkovou medaili a věcnou cenu.

Vzhledem k velkému počtu závodnic jsme kvůli udržení klidu na závodišti zorganizovali také "Výtvarnou soutěž" pro malé závodnice, které čekaly až přijdou na řadu. Výherci dostali malé ceny.

I díky dobré práci rozhodčích a organizátorů se nám podařilo dodržet časový harmonogram závodu, který proběhl klidně a bez větších komplikací. Obávali jsme se hlavně zda vydrží naše prostná, která již nevyhovují  a budeme je muset vyměnit. Kladinu a bradla máme sice zakoupené z druhé ruky, ale jsou ve vyhovujícím stavu. Přeskokový stůl máme již několik let nový. Doufejme, že se nám podaří do příštího závodu zajistit lepší prostná a za rok se opět dočtete o dalším ročníku našeho závodu.

V letošním roce během závodu proběhla dobrovolná sbírka finančních prostředků pro bývalou úspěšnou gymnastku paní Ing. Věru Černou. Paní Černá má v současné době vážné zdravotní problémy.  Vybraná částka  ve výši 1.700 Kč jí byla předána a bude použita na část léčby, která není hrazena žádnou pojišťovnou. Paní Věra  Černá má stejné iniciály jako paní Věra Čáslavská a je poslední medailistkou v tomto sportu po paní Čáslavské.  Za její největší úspěch je považováno 1. místo na kladině  - Mistrovství světa v roce 1979.

(Pár dní před olympiádou v Moskvě utrpěla paní Černá  zátěžovou zlomeninu a olympiády se bohužel  nezúčastnila.)

 

ts.jpg

rozpis, rozlosování a výsledky zde

fotky zde

 

Informace k platbám oddílových příspěvků

Příspěvky se platí bezhotovostně na účet oddílu sportovní gymnastiky č.ú.

262643444/0300

variabilní symbol 33

DO POZNÁMKY JE NUTNÉ UVÉST JMÉNO A PŘÍJMENÍ DÍTĚTE pro identifikaci platby.

Členský a oddílový příspěvek ve školním roce 2023/2024 je 3400,- s možností 2. splátek:

1.splátka-částka 1700,- (do 31.10.2023)

2.splátka-částka 1700,- (do 31.1.2024)


Podzimní soustředění

17.11.2023

Více informací:

Soustředění a výlety


Tréninky

Pondělí: 16 - 19 hod. základní škola
Úterý: 16:30 - 18:30 hod. sportovní hala
Středa: 16 - 19 hod. sportovní hala
Pátek: 17 - 19 hod. základní škola

Rozdělení tréninkových hodin je dle jednotlivých družstev.

Trenéři a tréninky


Kontakt

TJ Spartak Trhové Sviny, z.s. , oddíl sportovní gymnastiky

Budovatelská 913
374 01 Trhové Sviny

724 251 223

halova-n@seznam.cz