Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

Dobřichovice 12.1. - 14.1. 2023

Soustředění v Dobřichovicích 12.1. – 14.1. 2024

Po zimních prázdninách vyrazil team 10ti děvčat s trenérkami Slávkou, Kájou a za vydatné pomoci Peti Fialů, na první letošní soustředění do Dobřichovic. V Dobřichovicích nás přivítali trenéři Blanka Klabíková a Saša Polák, se kterými jsme strávili dva a půl dne zaplněných gymnastikou. Zázemí jsme měli díky trenérce Blance v útulném domě, kde se o nás více než luxusně starala paní domácí (výborné snídaně, svačinky, večeře).

Trénink začal hned po příjezdu v pátek v podvečer. Trenéři Blanka a Saša pro nás připravili pestrou rozcvičku, protahovačku a posilovačku a poté průpravu na prostných. Holky byly „čerstvé“ a snažily se cvičit na maximum. Ještě týž večer bohužel musela soustředění ukončit Vikča Balíků, když ji dostihla viróza.

Druhý den začal trénink hned od rána, holky byly rozdělené do třech skupin a trénovaly opět pod vedením a dohledem trenérky Blanky, Saši a našich dvou trenérek Slávky a Káji. Trénovaly se skoky na trampolínovém pásu (roznožky, prošvihávky s rotací i bez) se závažím a gumami na kotnících, fliky vpřed i vzad, salta vpřed i vzad. Na vedlejším tracku se trénovaly přemety, rondáty a taktéž fliky, salta. Další skupinka trénovala na bradlech výmyky tahem, dvojité toče vzad, toče vpřed, nácviky na vzklopky, komíhání na smyčkách a spousty průpravných cvičení. Vše bylo připraveno tak, aby se každá z děvčat neustále pohybovala na některém ze stanovišť a nestála pouze ve frontě. Třetím nářadím byla kladina, kde holky prošly kompletní rozcvičku, skoky, stojky, hvězdy, přemety. Oběd byl zajištěný v tělocvičně, po obědě měly holky odpočinek a od 14ti hodin opět pokračoval trénink. Večer pokračoval trénink v bazénu pod vedením Blanky a Saši. Těsně před koncem bazénu měly holky volnou zábavu, o kterou se postaral Saša a nikomu se nechtělo z bazénu ven

Třetí, nedělní, tréninkový den začal už o poznání pomaleji. Dostavila se únava z předchozího dne a bylo zřejmé, že holky tréninky nijak nešidily. Holky se ale za nedlouho opět dostaly do tempa a i další trénink zvládly moc dobře. Navázalo se na předchozí den a trénovalo se např. spojení prvků – řada fliků bez přerušení, rondat-flik-salto, rondat-flik-temposalto-flik. Na bradlech trénovaly holky se Sašou mj. stojky na bradlech na vyšší žerdi, toče vpřed. Nechyběla ani průprava na smyčkách, kde bylo zřejmě zlepšení oproti předchozímu dni. Na kladinách byla také vidět větší jistota u prováděných cviků, zlepšení skoků a gymnastických prvků. Na přeskoku se trénovaly přemety, rondát na můstek a flik. Trenéři neustále během celého tréninku přidávali nová stanoviště s dalšími průpravami, které nenechala holky ani chvilku zahálet.

Celý víkend byl náročný, ale naprosto úžasný. Všichni si opět odváží nové dovednosti, znalosti a hlavně chuť se posouvat dál. Moc děkujeme trenérům z Dobřichovic Blance a Sašovi, od kterých se neustále učíme a za jejich podporu a pomoc. Díky Trhovosvinenskému teamu a těšíme se na další bezvadně strávený čas s gymnastikou.

Slávka Fialová

 

Fotky a videa zde

 

Informace k platbám oddílových příspěvků

Příspěvky se platí bezhotovostně na účet oddílu sportovní gymnastiky č.ú.

262643444/0300

variabilní symbol 33

DO POZNÁMKY JE NUTNÉ UVÉST JMÉNO A PŘÍJMENÍ DÍTĚTE pro identifikaci platby.

Členský a oddílový příspěvek ve školním roce 2023/2024 je 3400,- s možností 2. splátek:

1.splátka-částka 1700,- (do 31.10.2023)

2.splátka-částka 1700,- (do 31.1.2024)


Podzimní soustředění

17.11.2023

Více informací:

Soustředění a výlety


Tréninky

Pondělí: 16 - 19 hod. základní škola
Úterý: 16:30 - 18:30 hod. sportovní hala
Středa: 16 - 19 hod. sportovní hala
Pátek: 17 - 19 hod. základní škola

Rozdělení tréninkových hodin je dle jednotlivých družstev.

Trenéři a tréninky


Kontakt

TJ Spartak Trhové Sviny, z.s. , oddíl sportovní gymnastiky

Budovatelská 913
374 01 Trhové Sviny

724 251 223

halova-n@seznam.cz