Jdi na obsah Jdi na menu

Gymnastika v roce 2020

Od 11.3. 2020 se uzavřely základní školy  a také byla zakázána veškerá sportovní činnost v celé České republice. Důvodem tohoto nevídaného kroku bylo šíření nového typu koronaviru v ČR a i na celém světě.  

Při postupném rozvolňování opatření začalo jako první trénovat družstvo trenérky Zdenky Tisoňové 

Mohly trénovat zprvu jen venku a později i v malé slavečské tělocvičně.  

Od konce května rozjeli tréninky i ostatní družstva, která cvičila ve sportovní hale. Všude desinfekce. Skupiny cvičenců se nesměli míchat. Trenéři nosili roušku a nebylo jim rozumět.  

Závěrečný trénink na volejbalovém hřišti již proběhl dle zvyklostí a vše již bylo rozvolněno. Léto a prázdniny začínaly s pocitem, že je vše za námi. Vrásky na čele dělala trenérům SG pouze školní tělocvična, ve které se divně chová nová podlaha. Na jaře proběhla reklamace a zazněl slib, že do konce prázdnin bude podlaha opravena. 

O prázdninách se poprvé za celou existenci oddílu uskutečnila tři týdenní soustředění. Jedno bylo v Plzni společně s oddílem Sezimova Ústí se Zdenkou Tisoňovou, Blankou Zemanovou aj. Druhé soustředění proběhlo v Gymcentru v ČB s Michaelou Hálovou a Blankou Zemanovou. Třetí soustředění bylo v Trhových Svinech s Naďou a Michaelou Hálovými, Katkou Smoleňovou a Lídou Záhorkovou  Trénovat pomáhal i Jirka Novotný. Sám cvičit nemohl, protože si v létě na skateboardovém  táboře zlomil ruku.  

 

 Nový školní rok 2020/2021 jsme zahajovali cvičením pouze ve sportovní hale. Do školní tělocvičny jsme kvůli opravované podlaze mohli až koncem září. Ale ne na dlouho. Sportovní úsilí svinenských gymnastů a gymnastek postupně ukončil opět covid 19. Nejprve nemohli trénovat děti z Borovan, protože v jejich škole bylo několik žáků s pozitivním nálezem coronaviru. Pak spadly do karantény trenérky Katka Smoleňová a Michaela Hálová, protože byly v kontaktu s nakaženými. Pak nesměl školní klub s gymnastikou navštěvovat děti  druhého stupně. A nakonec bylo od 19.10.2020 zase vše zakázáno- škola i sport. 

Trenérky Zdenka Tisoňová a Naďa Hálová zahájily od listopadu 2020 tréninky on line. Starší holky a i některé malé cvičí 4x týdně po 1 hodině. Kluci a pár holek cvičí 3x týdně. V půlce listopadu se zapojil i Jakub Hamadej, který pomáhal s trénováním klučičí party.  

V tomto neradostném období se nám podařilo zakoupit novou pružnou akrobatickou podlahu. Zatím jsme ji jen uložili v hale za kladiny. Nikdo jí nemohl vyzkoušet.  

Za těchto podmínek jsme přivítali nový rok 2021. Začíná se pomalu očkovat, tak uvidíme, kdy bude možné začít zase trénovat.        Naďa Hálová 

 

 

Informace k platbám oddílových příspěvků

Příspěvky se platí bezhotovostně na účet oddílu sportovní gymnastiky č.ú.

262643444/0300

variabilní symbol 33

DO POZNÁMKY JE NUTNÉ UVÉST JMÉNO A PŘÍJMENÍ DÍTĚTE pro identifikaci platby.

Členský a oddílový příspěvek ve školním roce 2023/2024 je 3400,- s možností 2. splátek:

1.splátka-částka 1700,- (do 31.10.2023)

2.splátka-částka 1700,- (do 31.1.2024)


Podzimní soustředění

17.11.2023

Více informací:

Soustředění a výlety


Tréninky

Pondělí: 16 - 19 hod. základní škola
Úterý: 16:30 - 18:30 hod. sportovní hala
Středa: 16 - 19 hod. sportovní hala
Pátek: 17 - 19 hod. základní škola

Rozdělení tréninkových hodin je dle jednotlivých družstev.

Trenéři a tréninky


Kontakt

TJ Spartak Trhové Sviny, z.s. , oddíl sportovní gymnastiky

Budovatelská 913
374 01 Trhové Sviny

724 251 223

halova-n@seznam.cz